Amikor van idő többféle reggelire, nem kell rohanni, hanem szét komótosan elkészülünk és sokáig falatozunk akár a teraszon. Ezt a reggeliválogatást még tavasszal fogyasztottuk el, meglepetésreggeli volt a Páromtól, még mindig emlékszem a napsugarakra, a friss levegőre, a finom falatokra. Hétvégenként érdemes kihasználni a reggeleket, nem rohanni, hanem sokáig reggelizni.
Tojásos zsemle:
Egy serpenyőben a készítettünk egy tükörtojást, amikor elkészült, akkor a forró serpenyőben megpirítottuk a kettévágott zsemléket. a két zsemle közé szeletelt póréhagyma került, a tetejére pedig rákentük a tükörtojás sárgáját, rádaraboltuk a fehérjét és sóval, frissen őrült borssal fűszereztük és egy kis póréhagymával díszítettük.
Melegszendvics retekdísszel
Szintén zsemle volt, benne vaj, sonka, sajt, bazsalikom levél, majd melegszendvics sütőben jól átsütve. Tetejére retekdísz, bazsalikomlevéllel.
És a kedvencem, a bruschetta:
pirított kenyérre halmozva összevágott paradicsom, bazsalikomlevél, hagyma, fokhagyma, só, bors és egy kis olívaolaj. Mennyei.
Üdvözlet
Üdvözlet