Reggeli-variációk

 

Amikor van idő többféle reggelire,  nem kell rohanni, hanem szét komótosan elkészülünk és sokáig falatozunk akár a teraszon. Ezt a reggeliválogatást még tavasszal fogyasztottuk el, meglepetésreggeli volt a Páromtól, még mindig emlékszem a napsugarakra, a friss levegőre, a finom falatokra. Hétvégenként érdemes kihasználni a reggeleket, nem rohanni, hanem sokáig reggelizni.

IMG_2016_tojaszszen

Tojásos zsemle:

Egy serpenyőben a készítettünk egy tükörtojást, amikor elkészült, akkor a forró serpenyőben megpirítottuk a kettévágott zsemléket. a két zsemle közé szeletelt póréhagyma került, a tetejére pedig rákentük a tükörtojás sárgáját, rádaraboltuk a fehérjét és sóval, frissen őrült borssal fűszereztük és egy kis póréhagymával díszítettük.

IMG_2017_retekszendo

 

Melegszendvics retekdísszel

Szintén zsemle volt, benne vaj, sonka, sajt, bazsalikom levél, majd melegszendvics sütőben jól átsütve. Tetejére retekdísz, bazsalikomlevéllel.

IMG_2015_bruschetta

 

És a kedvencem, a bruschetta:

pirított kenyérre halmozva összevágott  paradicsom, bazsalikomlevél, hagyma, fokhagyma, só, bors és egy kis olívaolaj. Mennyei.

 

“Reggeli-variációk” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!