Répás muffin

 

Egyik kedvenc receptem, amit répatortának is szoktam készíteni, nagyon finom, a gyerekek is imádják. Kiskorú szülinapjára is ilyet készítettem, nagy sikere volt. Az ovis teljes csoport odavolt érte. És kicsit már karácsonyi hangulatom is lesz tőle, mert a fahéj, a dió, a mazsola, már olyan karácsonyi ízek.

Hozzávalók:
300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
200 g cukor
75 g dió apróra vágva
175 g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
100 g mazsola

A krémhez:
20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor

1. A sárgarépát megpucoljuk, aprítóval felvágtam. A diót szintén az aprítóval összedaraboltam. A mazsolát megmostam.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, előveszünk egy sütőformát.
3. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.
4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát és mindezt a répás-tojásos masszához keverjük.
5. A sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük.
Mivel én muffint csináltam és nem tortát, ezért a mascarpone csak díszítésnek kellett. A tetejére pedig répadarabkákat tettem. A fenti képen lévőnek  pedig sárgabarack lekvárt.

 

 

Szólj hozzá!