Szuperegészséges sajtos keksz

sajtos keksz

Újra itt az iskolaszezon és ilyenkor igyekszem olyan kekszet vagy muffint sütni, ami egészséges is, meg finom is, és Kiskorú meg is eszi. A muffin általában bejön, főleg, ha áfonyás, viszont most már kívántam valami sósat. Hát ez a keksz ilyen mindent bele keksz lett, de szerintem nagyon finom és nem mellesleg még egészséges tápanyagokat is tartalmaz.

A recept is egyszerű és sütéssel együtt fél óra alatt kész is van egy adag.

Hozzávalók:
170 gramm reszelt sárgarépa (2db közepes)
100 gramm reszelt füstölt sajt
80 gramm reszelt cheddar sajt
2 tojás
50 gramm zabpehely
100 gramm teljeskiőrlésű liszt
5 evőkanál olívaolaj
egy marék mag (tökmag, napraforgómag, fenyőmag)

A hozzávalókat egy tálba teszem, elkeverem, majd golyókat formázok belőlük, kb szilva nagyságút. Ha kicsit olajos a kezünk, kevésbe ragad rá a tészta.

Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a golyókat, majd lelapítom, hogy keksz formája legyen. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm őket.

Kihűlés után lehet fogyasztani. Nem tudom, hány napig áll el, mert általában másnap elfogy mind.

sós keksz

“Szuperegészséges sajtos keksz” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szenzációs a recept és az ötlet is. Köszönöm tisztelettel.

    Válasz

Szólj hozzá!