Teljes kiőrlésű répás-sajtos keksz – az egészséges nassolnivaló

IMG_3932_keksz

Van az az ember, aki este fél 10-kor hazaesik a munkából-edzésből, és leül a tv elé bambulni. Meg van a gasztrofüggő, mint én, aki ilyenkor is nekiáll kekszet sütni. Még sosem sütöttem sós kekszet, főleg nem teljes kiőrlésű lisztből. Szóval igyekeztem egy egészséges nassolnivalót készíteni. A liszt már adott volt. Zabpehely is mindig van itthon. Répa is akadt még, és még kellett egy kis sajt hozzá. Hát mit ne mondjak, egész jót kísérleteztem ki. Szóval bátran ajánlom mindenkinek, akik egészséges sós kekszet enne. Hamar megvan és a gyerekek is segíthetnek benne.

Hozzávalók: (30 darab keksz lett belőle)
100 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
100 gramm zabpehely
100 gramm sajt (fele-fele arányban cheddar és gouda került bele)
1 tojás
100 gramm vaj
100 gramm reszelt répa
só, bors, oregánó

1. A vajat megolvasztottam. A répát meghámoztam, és aprítóban ledaráltam. Egy tálba szórtam a lisztet, zabpelyhet, belereszeltem a sajtot, beleütöttem a tojást, beletettem a répát, majd a végén az olvasztott vajat. Jól összekevertem egy kanállal.

2. Sóval, borssal és oregánóval fűszereztem. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat tettem, majd lelapogattam, hogy keksz formája legyen. Persze nem lettek szép szabályosak, de ez nem is volt a cél.

3. Előmelegített 180 fokos sütőben 12-15 percig sütöttem.

Már sütés közben isteni illatot áraszt és nagyon-nagyon finom lett.

Szólj hozzá!