Hozzávalók:
10 dkg omlós keksz (én zabkekszet tettem bele),
kb. 15 dkg vaj,
3 citrom,
2 tojás,
4 dkg cukor
1. Törjük össze a kekszet (én mozsárban szoktam, vagy aprítóban, vagy szétverem a zacskóban egy fakanállal), és keverjük el kb. 4-5 dkg, olvasztott vajjal. A vajas-kekszet lapogassuk egy kapcsos tortaforma aljába, tegyük a hűtőbe míg elkészítjük a krémet.
2. Reszeljük le a 3 citrom héját, morzsoljuk össze kb. 3-4 dkg cukorral, adjunk hozzá a citromok levét, és 2 egész tojást. Keverjük alaposan el a krémet.
Vízfürdő felett, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet. Majd a még meleg krémbe keverjünk bele 10 dkg felkockázott vajat.
3. Öntsük a krémet a tésztára és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Vékony késsel válasszuk el a krémet a formától, mielőtt szétkapcsolnánk azt. Jó étvágyat!
Csatlakozz a Facebook oldalamhoz, ha belekukkantanál Bonnie konyhájának hétköznapjaiba, kulisszatitkaiba.
.
Az nagyon jó, ha előkerülnek a régi-régi receptek. Az influenzaszezon miatt nagyon jó a sok C vitamin, amit ez a citromtorta tartalmaz. Több ilyent szeretnék.
Komolyan aggódom a 10 dkg zabkeksz mennyisége miatt. Ez biztos jó mennyiségi adat? Egy kávéscsészébe belefért, a tortaformát negyedannyira sem tölti ki.
Kedves Zsuzsanna,
ez egy 18 cm-es tortaformához van megadva Abba nekem elég volt a 10 dkg keksz. Az aljára került egy vékony réteg.
Üdv,
Bonnie