Nyáron kötelező fogás, hihetetlenül finom! Nem is kell más, csak napsütés, egy kis házi limonádé mentával és egy adag toszkán kenyérsaláta.. máris a mennyben érzem magam.
Hozzávalók (2 kis adag):
1 szelet kenyér (én Lipótit használtam, az jó nagy szelet)
2 érett paradicsom
1 kis fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
7-8 bazsalikomlevél
olívaolaj
A kenyeret felvágom kis kockákra, a paradicsomot is feldarabolom, a lila hagymát is apró kockákra aprítom. Egy salátástálba szóróm őket, rátépkedem a friss bazsalikomleveleket és a fokhagymanyomón átnyomom a fokhagymát. Kis olívaolajjal locsolom, összekeverem és 1-2 órára a hűtőbe teszem. Mondjuk ma csak fél órát vártam rá, de így is tökéletes lett. Akkor az igazi, amikor a kenyerek már rózsaszínek, beitták a paradicsom levét.