15 perces gesztenyetorta

Mindig is imádtam a gesztenyepürét, simán eltüntetek egyedül egy egészet. És magában, nem kell tejszínhab se rá. Ez ráadásul egy villámtorta. Nem kell hozzá sok hozzávaló és aki szereti a gesztenyepürét, az imádni fogja. Látványos. Gyors. Finom.

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
15 dkg kakaós keksz, én Győri Édes teljes kiőrlésű kakaós kekszet használtam
8 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone

A kekszet mozsárban széttöröm, hogy morzsás legyen. A 8 dkg vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel és a tortaforma aljába egyengetem. Beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet. A felolvadt gesztenyemasszát a sajtreszelő nagy lyukú reszelőjén lereszelem, bár már elég puhára olvad, akkor elég szétnyomkodni kicsit villával. A mascarponét rákanalazom és habverővel homogén állagúra keverem. Én most aránylag finom gesztenyemasszát kaptam, de ízlés szerint lehet még ízesíteni egy kis rummal, vaníliás cukorral. Gondoltam egy meggyes verzióra is, de arról majd később…
Szóval a krémet rákanalazom a kekszes alapra, elegyengetem és már mehet is a hűtőbe. Nekem egy éjszakát állt, de talán elég pár óra is neki. Tetejére gesztenyemasszát reszeltem, de tejszínhabbal lehet, hogy még tökéletesebb.

Szólj hozzá!