Joghurtos panna cotta áfonyával és ribizlivel

panna cotta

Amikor kint 30-35 fok van, de az ember mégis valami édességre vágyik. Könnyű, joghurtos finomság ez. Áfonyát és ribizlit tettem a tetejére. Gina barátnőm jött vacsorára, neki készült az áfonyás adag. Az elején azt mondta, hogy nem kér, mert nem is szereti az áfonyát. Aztán csak megkóstolta, utána már csak ilyeneket hallottam tőle, miközben kanalazta: ez nagyon jó, ez tényleg jó, ez finom… És meg is ette mindet. Hát mi ez, ha nem elismerés?

Hozzávalók: (ebből az adagból lett 7 adag, 4 kisebb, amilyen a képen van és három nagyobb adag)
50 dkg joghurt
4 dl tejszín
15 dkg cukor
2 evőkanál zselatinpor

A tetejére:
250 gramm áfonya, egy kis cukor és egy kis víz
250 gramm ribizli

A joghurtot és a tejszínt beleöntöttem egy lábosba, hozzáadtam a cukrot és felmelegítettem. Forralni nem szabad. A zselatinport egy kis tálba tettem, mertem rá a meleg tejszínes keverékből és elkevertem. A feloldódott zselatint visszaszűrtem (hogy ne legyenek benne zselatindarabkák) a tejszínes keverékbe és jól elkevertem. Hét kis tálkába osztottam szét, kihűlés után egy éjszakára mehetnek a hűtőbe. A kis tálkáknál az a jó, ha vizes az alja, ahova tesszük a panna cottát, mert akkor talán könnyebben ki lehet borítani őket. De mi most kikanalaztuk a tálkából, nem borítottam ki.

A tetejére az áfonyát egy kis edénybe tettem a tűzre, megszórtam két evőkanál cukorral, és egy evőkanál vizet is tettem hozzá. Kicsit összeforraltam, megvártam mire kihűlt és akkor kanalaztam a panna cotta tetejére. A ribizli esetén ennél sokkal lustább voltam, csak megmostam a ribizlit és rászemeztem.

panna cotta

panna cotta

Szólj hozzá!