Adott volt egy szomorú, novemberi délután, amikor nagy szükség volt egy jó adag boldogsághormonra. Nálam ez pedig nem más, mint a csokoládé. Szóval gondoltam egyet és sütöttem egy nagyoncsokis, málnás muffint. Végre ki tudtam próbálni az új muffinpapírokat is. És nem is lehetne más mintája, mint pöttyös. Igen, kicsit pöttyösmániás vagyok, no. Van ez így.
Hozzávalók:
1 dl olaj
1 kis joghurt
8 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
17 dkg liszt
10 dkg fagyasztott málna
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 evőkanál cukormentes kakaópor
1 vaníliás cukor
A tetejére: 20 dkg mascarpone, 2 evőkanál porcukor
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, kibélelem a muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal.
2. Egy keverőtálba beleütöm a tojást, hozzáadom a joghurtot, a cukrokat, az olajat, elkeverem, hogy egynemű legyen. Közben vízgőz felett felolvasztom az étcsokoládét, megvárom kicsit, hogy kihűljön, majd hozzáöntöm a keverékhez. A málnát is beleszóróm. A végén jöhet bele a sütőpor, a kakaópor és a liszt. Egy evőkanállal szoktam összekeverni, és máris kanalazom a kapszlikba.
3. 180 fokon kb 18-20 percig sütöm, tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült e.
4. A mascarponét összekeverem a porcukorral, majd habzsákból a kihűlt muffinok tetejére nyomom. Málnaszemekkel díszítem.
Jó étvágyat!