Banános extra sajttorta

banánsajttorta

Az alábbi torta még az ünnepek után készült, amikor is a léböjt kúra miatt megmaradt közel egy kiló banán. Már nem voltak azok a szép banánok, gondoltam, hogy sütiben még tökéletesek lesznek. Ugyanígy maradt egy csomó krémsajt is, és így már adott volt, hogy akkor ebből sajttorta lesz.

A sajttortát amúgy is imádjuk, banánnal még sosem próbáltam, úgyhogy itt volt az ideje.

Hozzávalók: (24 cm tortaformához, de ez most csak 18 cm-es volt, oda mindent feleztem)
25 dkg darált keksz (Lidl féle oreo keksz)
10 dkg olvasztott, langyos vaj
75 dkg natúr tejszínes krémsajt (mascarpone is tökéletes a célra)
10 dkg porcukor
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
3 tojás
5 db normál banán

A tetejére csokireszelék és banánkrém dekorációnak. A banánkrém a whoopie pie-ból maradt, de lehet helyette 10 dkg csokoládét olvasztani és azt ráönteni a tetejére.

1. A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
2. A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, az összenyomkodott banánnal (én botmixerrel teljesen homogénre kevertem), végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 45-50 percre.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában. Egy éjszakát a hűtőben kell tárolni.
3. Másnap pedig vagy olvasztunk csokoládét a tetejére, vagy reszelünk egy kis csokoládét a tetejére.
banansajtorta
sajttorta

Szólj hozzá!