Bögrés házi túrós-barackos lepény!

barackos túrós lepény

Annyira menők a bögrés receptek, hogy muszáj hozzak egyet, lépést kell tartanom a gasztrotrendekkel. Bár a blogom sose lesz „bögrés” receptek blogja, hanem maradok a mérlegnél. Nem egy nagy befektetés és szerintem egyszerűbb is vele sütni. Én legalábbis jobban szeretek. De most itt egy bögrés recept, azoknak, akik ezt szeretik, akik azt gondolják, hogy ez egyszerűbb és gyorsabb.

A korábbi túrós lepényt alakítottam kicsit szezondesszertté egy kis nektarinnal, hát így is mennyei. Sárgabarackkal is tökéletes lehet, vagy esetleg málnával. Szóval nyugodtan próbáljátok ki más gyümölccsel is, szerencsére a túró ilyen gyümölcsbarát. 🙂

Hozzávalók: (1 bögre 2,5 dl)
1,5 bögre rétesliszt
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
50 dkg túró
4 darab nektarin (puhább, édesebb, a héját nem szedtem le)
2 csomag vaníliás cukor
1 bögre porcukor
10 dkg vaj
2 dl tej
2 tojás

1. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, majd a tejet és a tojást is hozzáadjuk. Csomómentesre kevertem. Közben a vajat felolvasztottam, majd amikor langyosra hűlt, akkor a keverékhez adtam.

2. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral (a kisebb tepsi, nem az, amit a sütőhöz adnak) majd beleöntöttem a tészta felét.

3. Rámorzsoltjuk a túrót, majd a darabokra vágott nektarinnal is megszórjuk. Utána egyenletesen eloszlatom a maradék tésztát a tetején. Nem kell, hogy mindenhova jusson.

4. 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb!bögrés barackos túrós

Szólj hozzá!