Az ovis farsangra valami egyszerű, de nagyszerű édességet szerettem volna vinni és most nem volt kedvem muffint sütni. Így lett a toszkán csokitortából kis csokissüti.
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (én most 60 %-ost használtam),
20 dkg vaj,
10 dkg liszt,
20 dkg cukor,
6 tojás
10 dkg étcsokoládé a tetejére
díszítésnek kis gömböcskék
A sütöt 180°C-ra előmelegítettem, majd egy lapos tepsit sütőpapírral kibéleltem. A csokit, forró vízfürdő felett a vajjal együtt felolvasztottam. Félreraktam, hogy hűljön egy kicsit.
Közben habosra kevertem a cukrot és a tojást, majd hozzáadtam a lisztet is. Csomómentesre kevertem, majd hozzáöntöttem a felolvasztott csokit és vajat. Még egy kicsit kevertem a habverővel, majd a formába töltöttem. Légkeveréses módban 140 fokon sütöttem 20 percig, de nekem elég erős a sütő, szerintem más sütőben simán 160 fokon kell sütni.
A teteje puha lesz, a belseje pedig krémes. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad. A tetejére 1 tábla étcsokit olvasztottam és megszórtam ilyen kis díszgömböcskékkel.