Ha karácsony, akkor desszert. Ha desszert, akkor muffin. De nem ám akármilyen! Mézeskalács illatú, dióval, naranccsal a tésztájában, és karamellkrémmel a tetején. Egyszerű és nagyszerű.
Hozzávalók:
1 tojás (M-es méret),
1 kis poharas joghurt,
1 dl olaj,
15 dkg cukor,
1 marék apróra vágott dió,
1 marék mazsola,
1 marék (50 gramm) kandírozott narancshéj
1/2 zacskó sütőpor,
17 dkg liszt
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A tetejére
250 gramm mascarpone
karamellkrémhez:
12 dkg cukor
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A lisztet a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverem. A többi hozzávalót is összekeverem, majd hozzáadom a lisztes keveréket. A muffintepsit kibélelem muffin papírral és belekanalazom a masszát. 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsül.
A karamellkrémhez felolvasztottam 12 dkg cukrot, majd fél dl tejszínt adagoltam hozzá folyamatosan, végül 5 dkg vajat adtam hozzá, és csomómentesre kevertem. Amikor már kezdett kihűlni, akkor óvatosan adagoltam hozzá a mascaponét, robotgéppel simára kevertem. Ha kicsit folyósabb lesz, akkor hűtőbe téve visszaszilárdul. Habzsákba töltöttem és mintát nyomtam a kihűlt muffinok tetejére.
A csodálatos képekért köszönet Sweet Almond Photography-nak!