Barackos túrótorta – a szavazás győztese!

IMG_3738_torta

A Facebook oldalon szavaztattam meg, hogy melyik torta legyen az, amit elkészítek a hétvégén. Apukám születésnapját ünnepeltük és szerettem volna egy különleges és finom tortával meglepni. Két kép volt, amit posztoltam a Facebook oldalra, az egyik ez a barackos túrótorta, a másik pedig egy csokoládés málnás torta lett volna. A szavazásban végül a barackos győzött, amit Kiskorúval együtt készítettünk el.

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor

A krémhez:
500 gramm túró
500 gramm mascarpone
1 citromos Activia joghurt
2 citrom leve
5-6 evőkanál porcukor
1 zselatin
1 vaníliás cukor

A tetejére:
1 csomag 250 grammos babapiskóta (én 2 db 200 grammosat vettem, az egyik teljesen elfogyott, a másikból pedig csak pár darab kellett)
2 konzerv őszibarack
1 tortazselé (elhagyható)

1. A piskótához a tojásokat ketté választottam, a fehérjéket kemény habbá vertem. A sárgájákat a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig kevertem, majd hozzáadtam a lisztet. Végül fakanállal óvatosan belekevertem a fehérjehabot, és egy sütőpapírral borított 26 cm-es tortaformába öntöttem, és előmelegített 180 fokos sütőben 15-17 percig sütöttem.

2. A krémhez a hozzávalókat (a zselatin kivételével) egy keverőtálba tettem és habverővel krémesre kevertem. A zselatin ez elkészítési módnak megfelelően, elkészítettem és amikor kihűlt, akkor a krémhez kevertem. A krémbe kockáztam még barackot is.

3. Amikor a piskóta kihűlt, akkor leszedtem a sütőpapírról, visszatettem a tortaformába. Pont akkora lett, hogy a szélénél maradt annyi hely, hogy oda tudtam sorakoztatni a babapiskótákat. Kiskorú nagy segítségemre volt ebben a műveletben. Így körberaktuk babapiskótával a rendes piskótát, a tortaforma széle tartotta meg. Amikor elkészült a krém, akkor ráönöttem a piskótára. Egy éjszakára ment a hűtőbe.

4. Másnap reggel a barackokat szeletekre vágtam, és szépen a torta tetejére rétegeztem, Tettem a tetejére színtelen tortazselét, bár nem szeretem, így csak egy kicsi került rá, hogy a barackok szép fényesek maradjanak. Ha vajas késsel szeleteljük, akkor szép szeleteink lesznek. A tortazselé után még a hűtőben pihent fogyasztásig. Akkor kivettem a formából (egy kicsit féltem, hogy szétesik, de nem esett), és egy masnival átkötve adtam át az ünnepeltnek.

barackos túrótorta

Szólj hozzá!