A legtutibb és legédesebb karácsonyi ajándék – táblás csoki SK

táblás csoki

Kolléganőimmel készítettünk mindenféle csokoládés finomságot és végre eljött az ideje, hogy a táblás csokikészítő formát is elővegyük. A csokoládét mindenki szereti, és ezt roppant egyszerű elkészíteni, ráadásul személyre szabható ajándék, mert lehet étcsokival, tejcsokival és akár fehércsokival is. Azt, hogy mivel ízesítjük, azt is változtathatjuk kedvünk szerint. Vagy a megajándékozott ízlésének megfelelően. Csomagolásnak nálam egyszerű celofán volt, ilyen csodálatos szalaggal. (A szalagot az Aldiban vettem, és nagyon sokféle volt.)

Hozzávalók: (ehhez a négyes formához)
100 gramm étcsokoládé
kandírozott narancs
szeletelt mandula
szárított áfonya

A csokoládé 2/3-át vízgőz felett megolvasztottam, majd az apró darabokra vágott maradék 1/3-t hozzákevertem, hogy teljesen elolvadjon. A szilikonformát elmosom és teljesen cseppmentesítem, nehogy vizes maradjon. Az olvadt csokoládét beleöntöm, majd megszóróm naranccsal, mandulával, áfonyával.

Szobahőmérsékleten hagyom visszakeményedni, kell neki azért egy éjszaka. Másnap kipattintom óvatosan a szilikonformából és celofánba csomagolom.

Karácsonykor meglepem vele a szeretteimet! 🙂 Lehet extrém verziókat is készíteni, pl sós pereceset, meg sósat, chiliset… azt hiszem ezzel még el fogok játszadozni egy ideig.

 

 

Szólj hozzá!