A tökéletes hamburger otthon készül – de nézzük, hogy hol lehet még jót enni! 1.rész

Gondoltam, hogy a receptek között étteremajánlókat is hozok. Első körben hamburgerezőket teszteltünk. Hogy a végén elkészítsük otthon a tökéletes hamburgert.

1. rész:  Hard Rock Cafe

Az ikonikus hely neve ismerős az egész világon. Nemcsak az ételek, hanem az egész helyszín érdekelt már régóta, nem tagadom, nagy Bon Jovi és Richie Sambora rajongóként, muszáj volt egyszer megnéznem a kiállított ereklyéket. Meg az életérzés. Beülni a Hard Rockba olyan trendi is talán. Ok, lehet a new yorki trendibb, mint a Vörösmarty téri, egyszer majd arra is sor kerül.

A látogatás apropója egy négyes szülinap volt. Köztük az enyém is. Lelkesen választottunk koktélt, finom volt nagyon, de a nevét már meg nem mondom. Talán Hurricane. Nőci létünkre a kisebb méretű hamburger mellett döntöttünk, gondoltuk, elég lesz az is. Elég is volt.

Ha egy 10 pontos teszten szerepelt volna a hamburger, akkor a helyszín varázsának ellenére is csak egy 5-öst kapott volna. A hús nagyon finom volt, de a zsemlében szinte csak az volt. Most nem értettem, hogy nekem kell a salátákat belepakolnom a zsemlébe, vagy hogy is működik. Se szósz, se zöldségek, tök száraz hamburger volt. Lehet, hogy csak a „magyar” hamburgerbe szoktak salátát, és szószokat tenni? Mindenesetre ahhoz szoktunk.

Hozzánézem az árát, ami elég borsos volt, a kis hamburger került 2700 Ft-ba. Szóval azt kell hogy mondjam, hogy csalódás volt, vagy csak túl sokat vártunk a helytől?

1265654_4682730086576_385243741_o_hard rock

 

 

A következő étterem a Spíler lesz, amiről beszámolok. Hogy vajon hamburgernek nevezhetjük azt is, amiben tonhalfasírt van? Mitől igazi egy hamburger?