Zsanival már évek óta ismerjük egymást. Ezer éve még együtt dolgoztunk az Infopark B. épületben, aztán mindketten elmentünk babázni. Én közben nekiálltam gasztrobloggerkedni, ő pedig a fotózásban merült el. Most már saját stúdióval, profi felszereléssel készíti a szebbnél szebb képeket Sweet Almond Photography néven. Ő éppen az ételfotózást szerette volna gyakorolni, én meg kapva kaptam az alkalmon, hogy akkor lesznek profi fotók a blogon. Így ebből a kis kooperációból születtek meg az alábbi csodálatos képek, gyönyörűséges cupcake-ek.
Hozzávalók:
1 tojás,
1 kis poharas joghurt/kefír,
0,8 dl olaj,
12 dkg cukor,
17 dkg liszt,
fél zacskó sütőpor,
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
10 dkg darált mandula,
fél tábla 60%-os étcsokoládé
A tetejére:
1 zackó tejszínízű pudingpor,
5 dl tej,
5 evőkanál cukor,
5 dkg vaj
ételfesték
Most is “az egyetlen edény koszolós” módszert választottam. A tojást, joghurtot/kefírt, olajat, cukrot kézi habverővel összekevertem egy keverőtálban, aztán hozzáadtam a kakaóport, sütőport, a darált mandulát, a darabokra tört csokit, majd a végén a lisztet. A minimuffinformába kapszlikat tettem, majd ebbe kanalaztam háromnegyedéig a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 17-20 percig légkeveréses módban. Nagyon mandulás, nagyon csokis, nagyon finom lett.
A tetejére a pudingot a zacskóra írt felhasználási módnak megfelelően elkészítettem, majd amikor még forró volt, akkor belekockáztam a vajat és elkevertem, hogy elolvadjon benne. A krémet egy éjszakára a hűtőbe tettem, de elég úgy is, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, akkor robotgéppel átkevertem, hogy a csomók eltűnjenek belőle és szép krémes legyen. Ételfestékkel színeztem kékre és rózsaszínre. Elég egy-egy csepp ételfesték is.
A díszítéshez habzsákba töltöttem a krémet és a csillag fejű csővel mintát nyomtam a muffinok tetejére. Fontos, hogy a muffin és a krém is hideg legyen. Utána díszítőcukorral megszórtam és fontos, hogy fogyasztásig kerüljön hűtőbe. Különben egyes díszítőcukorkák elkezdhetnek elolvadni.