Mindent bele kalács – Patrick feje

IMG_3544_rakott kalács

 

Hogy miért is Patrick feje? És ki az a Patrick? Hát Spongyabob barátja, a tengeri csillag. És honnan jött ez az egész? Próbáltam Kiskorút rávenni az ebédre. A trükk, adjunk nevet a kajának, amit anya főzött. És mivel a habtól csúcsos volt a süti teteje, ezért Kiskorú elneveztem Patrick fejének, mert az is csúcsos. (A trükk nem vált be, mert csak elnevezte, enni nem evett belőle.)

Volt itthon egy szikkadt kalács, abból lett a desszer/főétel, nem tudom. Kicsit a máglyarakásra hasonlít, de mégsem az.

Hozzávalók: négy szelet szikkadt fonottkalács, 2 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 banán, 1 alma, 2 dkg vaj, egy marék dió/mandula, pár szem aszalt sárgabarack, 1 citrom leve

A tetejére: 4 tojásfehérje, 2 evőkanál sárgabarack lekvár

Kivajaztam egy tűzálló tálat, majd a kalácsokat kockákra vágtam és beleszórtam. A tojásokat a tejjel elkevertem, majd ráöntöttem a kalácsra. Megszórtam a 2 evőkanál cukorral, rákanalaztam a lekvárt, a banánt és almát pedig felvágtam és rászórtam. Utána meglocsoltam a citrom levével. Ment rá a dió/mandula is, bár ez elhagyható. 4 szem aszalt sárgabarackot is feldaraboltam, szintén rászórtam. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem a lekvárral, az került a tetejére. Előmelegített sütőben sütöttem kb 40 percet 160 fokon.

 

Szólj hozzá!