Pezsgőkrémes-mákos cheesecake

budapest cheesecake

A hétvégén azon járt az eszem, hogy vajon mitől lehetne egy sajttorta sokkal különlegesebb, valami más, valami pezsgős-mákos. A mákos dolgokért úgyis rajongok, és pezsgőkrémet sem készítettem még, így adott volt, hogy most kipróbálom a kettőt együtt egy sajttortában.

Nagyon finom lett, lágy és a mák miatt ropogós. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
40 gramm mák,
80 gramm vaj,
200 gramm Zabfalatok keksz,
1 vaníliás cukor,
2 dl tejszín,
30 gramm zselatin (1 zacskó),
500 gramm Philadelphia sajt,
2 tojássárgája,
2 dl félszáraz pezsgő,
5 evőkanál porcukor,
piros szőlőszemek a tálaláshoz

A vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítóban ledaráljuk. Összekeverjük a vajat, a kekszet és a mákot, majd egy kapcsos tortaforma (20 cm-es) aljára egyengetjük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Utána kivesszük és megvárjuk amíg kihűl.

A krémhez a tojássárgáját, két evőkanál porcukrot és a pezsgőt vízgőz felett felmelegítjük, folyamatosan kevergetni kell, akkor jó, ha belenyúlva már égeti az ujjunkat. Akkor félretesszük, hogy hűljön kicsit. Közben a krémsajtot, a 3 evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük egy habverővel. A tejszínt összekeverjük a zselatinnal (hidegen használható zselatint használtam), majd a krémsajtos keverékhez adjuk, végül pedig a pezsgős keveréket is hozzákeverjük. Habverővel csomómentesre keverem, majd a kekszes rétegre öntöm és berakom egy éjszakára a hűtőbe. Másnap piros szőlőszemekkel tálalom.

cheesecake

Szólj hozzá!