Az igazi kenyér

 
Már régen szerettem volna kenyeret sütni. Olyan igazi, ropogós, finom kenyeret. És végre megtaláltam az igazi receptet! Mostanában sokat lógunk Dolce Vita honlapján a csajokkal és ott találtam ezt a receptet is, ami tényleg nagyon egyszerű és nagyon finom.Íme:
 
Hozzávalók: 2,5 dl-es csésze,
3 csésze BL 80-as liszt (de bl55-ösből is tökéletes),
1,5 csésze víz,
kicsit kevesebb, mint fél tk szárított élesztő,
1,5 tk só
 
A liszthez keverem a sót és az élesztőt, jól elkeverem őket. Hozzáöntöm a vizet, elkeverem (3-4 fordulat), 12 órát kelesztem. Az állaga nokedli tésztához hasonlóan folyós, ne gyúrható tésztára számítsunk! 12 óra múlva, kovász-szerű massza lesz belőle, megkeverem, majd még 30 percig pihentetem. A sütőt 250 fokra felmelegítem, egy fedeles, kör alakú jénai edényt előmelegítek a sütőben A fél óra elteltével a tésztát az előmelegített tálba, majd a sütőbe teszem. Lefedve 30 percig sütöm, majd fedő nélkül 20-25 percig.
 
Ropogós kenyér

“Az igazi kenyér” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!